Stichting Festival Den Andel

Sinds 9 maart 2022 is voor het Festival Den Andel een stichting opgericht onder de naam Stichting Festival Den Andel.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Marjolijn Mellema
Penningmeester: Hanneke Bron
Secretaris: Aleid Smid
Lid: Agnes Schouten

De missie en visie van de Stichting is gelijkwaardig aan haar doelen: het realiseren van een podium voor artiesten, een combinatie van professionals, amateurs en aanstormend talent. Door het organiseren van het festival worden inwoners uit de regio Het Hogeland “van Lauwerszee tot Dollard tou”, gestimuleerd kennis te maken met kunst en cultuur en door middel van allerlei voorbereidende activiteiten, actief deel te nemen aan amateurkunst.

De identiteit van zowel de Stichting als het Festival is om op een laagdrempelige, open en informele manier de amateurkunst en het maken van muziek en andere kunsten in onze regio te stimuleren. Naast het Festival wil de Stichting ook nog meerdere activiteiten per jaar in de regio organiseren om amateurkunst te stimuleren.
Het Festival Den Andel dient als kers op de taart waarbij de uitkomst van meerdere activiteiten in en rond Den Andel samenkomen.

Financiering Festival
Om het festival en de andere activiteiten te stimuleren, zijn we momenteel druk doende diverse subsidiegevers, fondsen en sponsors te benaderen en aanvragen voor financiering te doen. Ook zullen we eind juli starten met een crowdfundingscampagne.

Mocht je ideeën hebben of zelf interesse hebben je steentje bij te dragen, neem contact op met het secretariaat: Aleid Smid mail naar festivaldenandel@gmail.com

Zakelijke info stichting: KvK en bankrekening

Kamer van Koophandel nummer: 85741418
IBAN: NL53RBRB8836345611

Contact:
Stichting Festival Den Andel
Kruisweg 16,
9956PK Den Andel
festivaldenandel@gmail.com

Voor artiesten: Whatsapp Marjolijn op 06 12535756

Marjolijn Mellema

Na een mooie tijd van 40 jaar in het voortgezet onderwijs als docent muziek en wiskunde richt ik me nu volledig op de muziek: musiceren in diverse ensembles en plekken creëren waar muzikanten kunnen optreden en een publiek daarvan kan genieten.

Mijn instrument is viool en mijn grootste expertise en liefde ligt bij de muziek van de balkan, zigeuners en klezmorim. Maar ook schuw ik het niet om in pop en klassiek nieuwe uitdagingen aan te gaan; naast viool speel ik dan (contra)bas, zang, toetsen.

Festival Den Andel is voor mij dé gelegenheid om mijn muzikale en organisatorische kwaliteiten met veel plezier in te zetten.

Hanneke Bron

Ik woon sinds 1974 in Den Andel en heb regelmatig meegeholpen activiteiten in het dorp te organiseren. Het Festival Den Andel  is een prachtig cultureel initiatief voor en door het dorp. Daar zet ik me graag voor in. .

Aleid Smid

Na mijn opleiding als kleuteronderwijzeres in Groningen, een lange carrière daarna in de theater- en de televisiewereld in het midden van het land, ben ik sinds juli 2021 verhuisd naar Den Andel. Ik ben erg blij weer thuis te zijn en na de ontmoeting met de drijvende krachten van het Festival Den Andel, stel ik graag mijn expertise ter beschikking.