Acts en muzikanten gezocht voor Festival Den Andel

Na het succes van de aangepaste versie van ‘struinen in de tuinen’ vorig jaar heeft het organisatiecomité bedacht om een nieuw evenement te starten: Festival Den Andel.

optreden bij de kerk in den andel

Dit festival is een nazomers cultureel evenement op zaterdag 4 september in het dorp Den Andel.  Op 5 buitenlocaties zijn optredens met een variabel aanbod van muziek en andere kunsten door artiesten uit het dorp en omgeving. Bezoekers kunnen zo in het decor van het pittoresk Den Andel samen veel moois beleven. 

Dit festival betekent een cultureel en sociaal verbindend evenement voor jong en oud, bewoners en bezoekers.

 Speciaal voor jongeren is er de locatie Berehoes. Het begint daar met ‘Festival Leutje Beer’, een podium voor iedereen t/m 12 jaar. Daarna gaan op deze locatie verschillende jongerenbands zich presenteren. 

Aanmelden voor dit podium kan bij Claudia Poel, claudia.poel@live.nl , 06 80093011 en Mees Breuker, meesbreuker@gmail.com , 06 83267563 van stichting jeugdwerk Den Andel. Voor ‘Festival Leutje Beer’ kun je met een enkel nummer inschrijven. Voor het jongerenpodium worden bandjes gezocht van jongeren t/m 25 jaar die voor een half uur een programma hebben. 

Voor allerlei andere musici en kunstenmakers zijn er podia op 4 verschillende (buiten)locaties. We proberen zo breed mogelijk te programmeren: klassiek, jazz, volksmuziek, pop, toneel, dans, cabaret, etc. Alle acts kunnen 2x een half uur optreden. 

Het festival begint om 11.00 met ‘Festival Leutje Beer’. Vanaf 12.00 gaat het los op alle podia en de slotact is ongeveer 17.30 afgelopen.

Er is een plan om aan het eind van de dag op het hoofdpodium een set te spelen met een stevige Balkan Beat Band, samengesteld uit muzikanten van Den Andel en omgeving.

Balkan beat is een mix van volksmuziek uit de Balkan en pop- , rock- en dancemuziek. Dat geeft een heel vrolijke, swingend en dansbaar resultaat. 

Gezocht: muzikanten die op redelijk niveau trompet, klarinet, saxofoon, viool, cello, accordeon, trombone, percussie, bas,  gitaar, tuba, of een ander passend instrument spelen en tijd hebben om de komende maanden de partijen te studeren en ongeveer 6x te repeteren.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan krijg je bladmuziek en een link opgestuurd Zo kun je zelf inschatten of het iets voor jou is. 

Als er genoeg belangstelling is kan er hopelijk in juni (voorzichtig) begonnen worden met repeteren. 

De organisatie hoopt dat het gaat lukken om op 4 september met een heel swingende band helemaal uit ons dak te gaan!

Aanmelden voor Festival Den Andel en de Balkan Beat Band kan bij Marjolijn Mellema, mbmellema@gmail.com, 06 12535756